Ogólnopolskie forum modelarzy FSR

Ogólnopolskie forum modelarzy FSR
Teraz jest 19 paź 2017, 11:05

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 26 sty 2009, 23:54 
Offline
Adept
Adept

Dołączył(a): 04 lut 2007, 20:58
Posty: 26
Lokalizacja: Chełm
witam
potrzebuje śrub napędowych do modelu 3,5 (oczywiście chodzi mi o śruby metalowe). jeśli któryś z forumowiczów ma do sprzedania proszę o kontakt na priv


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2009, 08:48 
Offline
Fachowiec
Fachowiec

Dołączył(a): 30 cze 2007, 23:27
Posty: 383
Lokalizacja: Tychy
Grzesiek śrub napędowych do 3,5 jest kilkadziesiąt rodzajów, sprecyzuj troszkę twoje oczekiwania.
Pozdrawiam
Adrian


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2009, 09:41 
Offline
Asior
Asior
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 sty 2007, 20:40
Posty: 656
Lokalizacja: Konin/Poznań
napisz jaki slinik czy jest przekładnia i jakei przelożenie


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2009, 13:13 
Offline
Adept
Adept

Dołączył(a): 04 lut 2007, 20:58
Posty: 26
Lokalizacja: Chełm
nie za bardzo sprecyzuje bo nie za bardzo się na tym znam . jest to silnik CMB3,5 volvola(czy jakoś tak) aprzekłądnia tez jest ale nie wiem jaka :(


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2009, 13:33 
Offline
Asior
Asior
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 sty 2007, 20:40
Posty: 656
Lokalizacja: Konin/Poznań
policz zeby na jednym kole i drugim i podaj z przekładni


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2009, 21:49 
Offline
Adept
Adept

Dołączył(a): 04 lut 2007, 20:58
Posty: 26
Lokalizacja: Chełm
31 i 16 zębów
16 przy silniku
31 na przekładni


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2009, 23:20 
Offline
Asior
Asior
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 sty 2007, 20:40
Posty: 656
Lokalizacja: Konin/Poznań
Witaj masz przełożenie 31/16 = 1,93
Moja propozycja sruba 20/26 lub ewentualnie 20/27 i rura ustawiona na 210 cm. Jak wszystko bedzie oki to skracaj rure powoli do momentu gdy model bedzie tracil predkosc w zakrecie lub nie bedzie sie regulowal za gazem


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2009, 23:31 
Offline
Adept
Adept

Dołączył(a): 04 lut 2007, 20:58
Posty: 26
Lokalizacja: Chełm
witam
a jeśli mogę wiedzieć co znaczy "rura ustawiona na 210cm"??
i czy ktoś ma takie śruby do sprzedania 20/26 i 20/27 ?


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 27 sty 2009, 23:40 
Offline
Fachowiec
Fachowiec

Dołączył(a): 30 cze 2007, 23:27
Posty: 383
Lokalizacja: Tychy
Rura ustawiona na 210mm znaczy że, od świecy do stożka, czyli jej najgrubszego miejsca jest 210mm. W ten spodób zawsze dokonuje się pomiaru ustawień długości rury.

Pozdrawiam
Adrian


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sty 2009, 16:30 
Offline
Adept
Adept

Dołączył(a): 30 mar 2006, 13:46
Posty: 34
Lokalizacja: Tychy
Takie potężne śruby to wkłada Meniu do łódki z silniczkiem jego roboty :) Ja bym Ci radził zacząć od około 2025. Ja na takiej pływałem z valvolą i łódeczka fajnie szła :)


Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 28 sty 2009, 20:48 
Offline
Adept
Adept

Dołączył(a): 04 lut 2007, 20:58
Posty: 26
Lokalizacja: Chełm
dobra :) kupił bym różne rodzaje tylko czy ktoś ma do sprzedania ??


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL