„nikt inny tylko Pan jest bardzo obrażony na mnie za brak możliwości zrobienia interesu Finansowego. Proszę tego nie rozwijać bo opiszę to dokładnie” – Bardzo proszę o rozwinięcie tego tematu, bo to jest pomówienie!!!
„Po drugie nie informuje Pan kolegów że dużo wcześniej napisał Pan podanie o przyjęcie Pana w szranki organizacji Imbra jako osoba funkcyjna powinien Pan być Pan jako 1 usunięty z organizacji LOKu i NAVIGI „ Nigdzie nie napisałem żadnego podania, o całej sytuacji wiedział I wie Cały Zarząd Sekcji FSRVHO i większość Zawodników Sekcji, która mnie poparła / tylko nie Pan!!!! Jak nie za Pan dokładnie sprawy, to proszę nie pisać bzdur, bo to są pomówienia!!! Czy wie Pan że w szeregach Imbra Polska jest od ubiegłego roku kilku Naszych Kolegów, Lokowców, Navigowców, jakoś po dzień dzisiejszy nie oczernia Pan Tych Kolegów???!!! Przypadek w mojej osobie czy brak wiedzy Pana gubi???!!!
„walcząc wcześniej o nie dopuszczenie zawodników IMBRY do startów w tych mistrzostwach.”
„Witam, życząc Wszystkim uczestnikom Mistrzostw Polski modeli pływających Klas FSR-V-H-O, Blachownia 2015, owocnych wyników, przypominam wszyskim Modelarzom, że jest to ostatnia możliwość zakwalifikowania się w wolnych „wakatach” klas V-H-O na Mistrzostwa Europy – Jawor 2016. Żadnej, innej kwalifikacji do tych Mistrzostw w 2016 roku nie będzie. Rejestracja w klasach „H” i „O” z opłatą licencyjną w piątek do godziny 16,00 klas „V” w sobotę do godziny 12.00. Największa ilość wolnych „wakatów” jest w klasach H i O , najmniejsza w klasie V-15 dwa miejsca, a klasie V-27 pięć miejsc, w klasie V-35 – siedem miejsc. W 2016 roku, zapraszamy, po opłaceniu licencji za 2016 rok, do cyklu eliminacji do Kadry Polski na Mistrzostwa Świata Jawor 2017. – napisałem 03.09.2016 – powyższy tekst, wielu Zawodników IMBRA Polska, otrzymała na adresy mailowe, prywatne.
Ryszard Dziergwa Trener Kadry przy Z.G. LOK
„Witam, podaję wykaz imprez Sekcji FSR-V-H-O, przy CKM LOK - Naviga na 2016, oraz Nr. konta do wpłaty za licencję w pyrzypadku zawodników, którzy chcą uczestniczyć w rankingu, a tym samym uczestniczyć w kwalifikacjach do Mistrzostw Świata FSR-V-H-O - Jawor 2017. – napisałem 18.04.2016
W którym to momencie walczyłem o niedopuszczenie Zawodników IMBRA Polska do eliminacji Jawor 2016???!!!
„przez wiele lat bojkotował Pan zawody Jaworskie” – W ponad 20-to letnich zawodach Grand Prix – Jawor, nie uczestniczyłem dwukrotnie – w roku 2013 uczestniczyłem w 50-ej rocznicy Klubu Velenje, na które zostałem zaproszony, w 2014 w sobotę miałem uroczystość rodzinną, a w niedzielę jako kibic, byłem na tej imprezie!!! I to w Pana opinii był bojkot!!!
Jako trener, byłem wolontariuszem, / robiłem wszystko za fri i dokładałem ze swojej kasy / , w przeciwieństwie do Pana, kiedy był Pan Trenerem, wyjazdy, hotele, wyżywienie i "koszyczkowe" dostawał Pan z "urzędu", a My Kadrowicze, mając po 2-4 OPS-y LOK-owskie, mieliśmy nacick na wyniki. Dzisiaj mamy wyniki, a Ministerstwo Sportu nie zaprosiło nawet na wręczenie okolicznościowych dyplomów, medalistów, tylko po prawie 9-ciu miesiącach przesłało kurierem, a o podziale pieniędzy na nagrody dla medalistów pisać nie będę bo to jest żenujące. więc swoje dewagacje czy ja powinienem stać na pomoście, czy zajmować się straganem, pozostawi w spokoju.
Proszę więcej nie pisać o mnie i w tym temacie.
Ryszard Dziergwa Z imienia i nazwiska a nie R.D.
|