Witam Cie serdecznie Zbyszku i wszystkich, ktorzy czytaja tego posta,
odpisujac na swiezo i na szybko. Na ten fragment do mnie.
Decyzja byla moja i tylko moja. Ale nie mowie, ze ostateczna.
Juz pisze, dlaczego tak zdecydowalem. To co przeczytalem powyzej na forum wyglada jak sensowny plan dzialania i cos dosc spojnego z moja wizja.
Do tego jak widzisz 3-4 nazwiska na mojej liscie i liscie tutaj sa spojne... najzwyczajniej w swiecie pomyslalem, ze ktos jest na chwile obecna lepiej zorganizowany, a chce rownie dobrze jak ja no i, ze nie ma po co wojować.
Dzisiaj jednak dostalem nie tylko od Ciebie, ale takze od innych modelarzy dokladnie taki sam przekaz jak Twoj
obiektywnie piszac, jest to conajmniej dosc mocno zastanawiajace. Ale mozesz mi wierzyc, ze mam betonowy kregoslup moralny i swoje zasady, wiec o zadnych "przekupstwach" czy "zastraszaniu" nie ma mowy.
Troche irytujacy jest fakt istnienia dwoch niezaleznych forów dyskusyjnych
czuje sie jakbym pisal u "jednych" i u "drugich". Niezaleznie od wybranego zarzadu optuje za jak najszybsza zmiana tego stanu rzeczy i zorganizowaniem jednego forum, bo czuje sie niezrecznie w takiej sytuacji.
Ale wracajac do meritum, pomyslalem po prostu, ze skoro kilku tych ludzi, o ktorych myslalem ja, wyrazilo checi startowania w takim skladzie z takimi zalozeniami, szczegolnie myslalem o Przemku Jasinskim, o ktorym slyszalem duzo dobrego i tu jeszcze w roli Komandora, to pomyslalem najzwyczajniej, ze spoznilem sie nieco, ale ze dobro sprawy pozostaje w dobrych rekach.
Z tego co piszesz i ze znakow, ktore dzisiaj otrzymalem, wynika, ze nie musi byc to do konca prawda i wola modelarzy w 100%.
Sklad zarzadu, ktory przedstawilem, byl zarzadem moich "marzen". Przed tym kiedy go tu opublikowalem, nie udalo mi sie porozmawiac z wszystkimi, a kiedy go publikowalem to byl moment kiedy wiesz co zadecydowalem.
Jestem sklonny jednak, jesli taka bedzie wola wiekszosci powrocic swoj pomysl do zycia i uczestniczyc w tym modelowym, neutralnym zarzadzie.
Nie wnikajac w personalnia, slyszalem glosy, ze moja propozycja podoba sie najbardziej, to cieszy, dziekuje za dobre slowo, to uskrzydla i dodaje wiary w to, ze mozna cos zmienic!
Sa takze glosy, ze jest niesmak, abym tak z marszu i z cienia zostal komandorem. Rozumiem to i de fecto nie jest to obszarem moich zainteresowan, nie mam ani parcia na stanowisko, ani tez nie jestem zadufany w sobie, zeby bylo to dla mnie jakims istotnym punktem. Proponowalem sklad i wizje, nie bylo do tej pory zadnej innej, taka wiec propozycja padla. Zalezy mi tylko i wylacznie na dobrze CALEJ sekcji, wiec jesli jednak decyzja o tym, aby w skladzie zarzadu na stanowisku Komandora zasiadl ktos inny, to przy takim naprawde dobrym, uczciwym zarzadzie jakakolwiek pozycja w nim daje mozliwosci wyrazenia swoich pomyslow, opini i bycia wysluchanym przez innych, wiec jak najbardziej mnie cieszy. Komandorem moglby byc tak wielokrotnie powtarzany, a tu w roli Komandora Przemek Jasinski, jesli wyrazilby taka chec rzecz jasna. Moze wtedy moja postac stanie sie mniej kontrowersyjna dla tych, u ktorych wywoluje mieszane uczucia, a jednak moglbym swoje zaangazowanie i bezinteresownosc ulokowac gdzie trzeba.
W razie niepowodzenia takiego planu tak jak niejednokrotnie podkreslalem na forum "drugim" i to co napisalem na tym. Mam checi i umiejetnosci i jestem gotowy zeby zaangazowac sie w sprawy w ktorych czuje sie dobrze, chcialbym, zeby ponad podzialami moja osoba zostala wlasciwie wykorzystana w dzialaniu sekcji niezaleznie od wybranego zarzadu.
A wracajac do calego skladu zarzadu jak Zbyszku widzisz tak naprawde sprawa jest otwarta. Jak rozumiem partycypowałbys na mojej liscie?
Ze spraw biezacych wiem, ze Pan Maciek Szymanski w zwiazku z kandydatura z "tej listy" - uzywajac wyborczego żargonu - nie chcialby startowac z zadnej innej co jest logiczne i zrozumialem. Przepraszam jeszcze raz Pana Macka, ze uzylem jego nazwiska na tej liscie, ale kiedy to pisalem sprawa wydawala sie byc po ptokach, wiec to byla czysto hipotetyczna sprawa, nie sadzilem, ze bedzie to wciaz realna lista. Odzyla dopiero po dzisiejszym dniu i sygnalach jakie otrzymalem.
Z obecnych osob, ktore odpowiedzialy mi pozytywnie na mozliwosci uczestniczenia w zarzadzie są:
Błaszczyk Zbigniew ?
Majcherczyk Szymon
Mecdorf Robert
Walczak Marek
no i ja czyli Łukasz Siódmok
Próbuję nawiązać kontakt z Panem Gozdkiem, jutro takze mam nadzieje skontaktuje sie z Adamem Tasarkiem, bo mam zly numer
No zarzad personalnie, w razie zgody tych dwoch osob, mialby rece i nogi
ale decyzja oczywiscie pozostanie w rekach modelarzy!
Ale skoro jest popracie takiego skladu to chcialem tylko napisac, ze dezycja nie byla niczym wymuszona i calkowicie dobrowolna, tak to widzialem jak napisalem powyzej, ale nic nie stoi na przeszkodzie, zeby ja zmienic.
Czekam na Twoja odpowiedz Zbyszku w tej sprawie no i oczywiscie wszystkich zainteresowanych.
Zauwazylem, ze moje posty dosc dlugo czekaja na odpowiedz, nie wiem czy tak rzadko sie tu loguja uzytkownicy czy tak wiele pozostawiaja do przemyslenia, w kazdym razie czasu coraz mniej, wiec warto sie zmobilizowac.
Z modelarskim pozdrowieniem,
Łukasz (Hang)