crimen76 napisał(a):
Ten rossi według sprzedawcy nadaje się do std.
to jest przeróbka z samochodówki:
http://allegro.pl/silnik-novarossi-n-21 ... 51725.html+ kolektor i rura no i koło zamachowe.
a teraz wracając do vertexa gdzie go zakupiłeś?
- kwestia kolektora i koła zamachowego - kupowałeś czy dorobiłeś (gdzie)
a co do webry, ona nie jest nowa trochę pływała już, zobacz na jakim kardanie
viewtopic.php?f=12&t=1238&start=0jak silnik był rozbierany w lipcu to niestety ma już luzy na panewce korbowodu (nieduże ale) , na allegro zakupiłem webre lotnicza na części za 40 dychy ale w jakim stanie będę wiedział jak przyjdzie(ostatnio licytowałem 3,5 lotniczą nówkę ale cena osiągnęła 300zł wiec uznałem, że to bezsens), od biedy korbowód pasuje od mvvs 3,5 no ale łożyska, cylinder i tłok już nie, a nie chce spędzić wiosny na szukaniu motorku bo teraz jest na to czas
pozdrawiam
1. Ten Vartex tez jest przerobka z samochodu. Rynek samochodowy jest najwiekszy dlatego zwykle takie silniki sa adoptowane na wodne.
2. silnik kupilem na ebayu od goscia o ile dobrze pamietam to nazywal sie 'palladine'. Paczka przyszla z singapuru. W opisie pisza cos o 34000rpm ale mysle ze tyle to moze on kreci na 40% nitra
Dwa lata temu ten motorek kosztowal mniej wiecej tyle samo.
3. Korbowodow od mvvs'a nie polecam
4. Ten kardan jest lepszy niz te badziewne plastikowe sprzegielka, ktore bez przerwy sie urywaly lub rozlatywaly sie gumki. W swojej 3.5V mam sprzeglo kulowe i sprawuje sie znakomicie.