Witaj maly72 Na poważne zarzuty, poważnie odpowiadam. Mylisz się maly, pisząc, że jestem niewiarygodny, a rysunki są zrypane. Na początku cyklu artykułów napisałem , aby uważnie i ze zrozumieniem czytać tekst i rysunki. Jak jeden raz nie wystarczy, to przeczytać drugi i trzeci. Wtedy może zauważyłbyś w numerze 1/2009 Modelarza, na stronie 30, notkę od Redakcji informującą, że tzw. chochlik drukarski sprawił zmniejszenie rysunków o około 6,3 %. Ale już w następnym numerze ( 2/2009 ) Modelarza, na stronie 27, są wydrukowane poprawne rysunki. Redakcja, oczywiście przeprosiła zarówno modelarzy jak i mnie. To jedna sprawa. Druga - to osobiście nie mam żadnych problemów z Auto Cadem, bo go po prostu nie znam, a wszystkie rysunki wykonuję odręcznie. Najpierw na papierze milimetrowym, z którego kopiuję tuszem na kalkę techniczną i w takiej postaci wysyłam do Redakcji. Po trzecie - to jak narazie nie jesteśmy kolegami, a bardzo bym tego chciał. Moi Koledzy mają imiona i nazwiska, a ty ukrywasz się za ksywą. I jeszcze dwa słowa o samym modelu. Jest to konstrukcja, która powstawała przez ponad pół roku,jest sprawdzona i brała udział w dwóch poważnych imprezach. Sprawdziła się w 100%. W ubiegłym roku 24 sierpnia, w czasie zawodów na Pikniku w Pabianicach zająłem tym modelem drugie miejsce, a tym roku, dwa tygodnie temu, w zawodach II Rundy do Mistrzostw Polski w Wilczynie Leśnym, zająłem czwarte miejsce. Zachęcam do budowy Ajaksa i służę pomocą.
Jan Sewerniak
Serdeczne pozdrowienia ślę do Ciebie Adamie - Janek
|